מזלות בשידוכין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/04/23 07:33 כו בניסן התשפג

שאלה

שלום לרב , פיתחתי מנהג לא טוב שכל פעם שאני יוצאת עם מישהו אני מבררת באיזה חודש נולד ובודקת באינטרנט האם יש התאמה במבחינת המזלות. איך היהדות מתייחסת לכך? אני מרגישה כי בכל פעם הדבר מוציא לי את הרוח ואני לא יודעת מה יחס התורה לכך. והאם יש בכלל עניין להתייחס לנושא זה בעת חיפוש בן זוג. תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

עצה טובה - התרחקי מזה.

ישנה סוגיה נפלאה הנקראת "אין מזל לישראל".

והיא קובעת כי אנחנו מעל המזל, ואין למזל כל משמעות לגבינו.

כבר לאברהם אבינו נאמר "צא מאיצגנינות שלך".

וכשאת מגבילה את עצמך בנושא מזל - את למעשה מונעת את האפשרות למצוא את זיווגך, שכן את מורידה מראש בחורים שלא ב"מזל הראוי".

עיקר התורה מבוסס על הבחירה החופשית של האדם להיות טוב, ואת זה כדאי להיות, ואת זה כדאי לחפש.

כל טוב ושמחינו בשמחות