תפילה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/04/23 12:31 כג בניסן התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרב.

אני אשכנזי שמתפלל בבית כנסת ספרדי מה שאומר שבפעמים היחידות שאני מגיע לתפילה במניין אני עסוק בקריאת שמע ברדיפה אחרי עצמי. (בית כנסת אשכנזי לא רלוונטי מבחינת מרחק).

ברשות הרב שלוש שאלות:

1)האם קורה משהו אם אני חוזר על קריאת שמע במלואה בבית, כלומר אומר אותה למעשה פעמיים?

2)האם ניתן (בימי חול שאז ניתן להתפלל מהסלולר )להתפלל קריאת שמע בנוסח ספרדי ו18 בנוסח אשכנזי?

3)האם ניתן את שאלה 2 לקיים (רק בלי הסלולר) בשבת במידה ולא האם יש מניעה מבחינתי להתפלל בשבת בנוסח ספרדי.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

לאמיתו של דבר, לא הבנתי את המציאות. בדרך כלל המצב הוא הפוך, שבבית כנסת ספרדי קוראים מילה במילה באופן ציבורי, ואילו בבית כנסת אשכנזי רצים (בשל כך אני מתפלל פעמים רבות דווקא בבית הכנסת הספרדי).

אנסה לענות על השאלות, ואם איני מכוון נכון - אנא שוב:

א. בוודאי שמותר לקרוא שוב קריאת שמע (בלי ברכות) בבית, ואם אכן לא יצאת ידי חובה בבית כנסת - הקריאה בבית מוציאה אותך ידי חובה.

ב. קריאת שמע זהה לחלוטין בשני המניינים. אני מעריך כי אתה מתכוון לברכות שלפניה ואחריה. מותר לעשות כך, שכן מדובר אכן בשני חלקי תפילה שונים.

ג. מותר גם בשבת. ואם אין לך דרך להתפלל בנוסח האשכנזי תפילה בלחש - אתה בוודאי יוצא ידי חובה גם בנוסח הספרדי.

כל טוב