לימוד קבלה לנשים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/04/23 10:26 כב בניסן התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרב!

רציתי לשאול האם מותר ללמוד קבלה ואת חקר החיים?

בשנים האחרונות אני חווה מלא מצבים של בילבול וקושי,דברים קורים לי ואין לי תשובה עליהם מלא מצבים שאני שואלת את עצמי למה זה קרה לי.

אני מאוד רוצה להתחזק באמונה אבל מרגישה צורך עמוק ללמוד את סודות החיים כדי לקבל משמעות לחיים שלי ולראות את החיים מנקודת מבט אחרת.

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

העולם כולל בתוכו רבדים שונים, נהוג לכנות זאת בראשי תיבות פרד"ס = פשט, רמז, דרש סוד. הסוד הוא הפן האחרון, צריך להתחיל מהדברים הפשוטים המבארים את העולם, ספרי כוזרי, מורה נבוכים, מהר"ל, חובת הלבבות. ולאחר מכן לעבור לעומק יותר ורק בשלב האחרון להגיע לסוד. על כן קפיצה במדרגות היא מסוכנת ביותר ויש חשש לתקלה גדולה מחוסר ידיעת המושגים לאשורם, וכפי שקרא לאחד האמוראים שהוא ראה דברים עמוקים והתפקר מחוסר עמידה במושגים גבוהים.

על כן אין אפשרות אלא ללכת בדרך הרגילה והישרה.

קיץ מבורך

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ