שירות לקוחות בחול במוצ"ש

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/04/23 07:47 כב בניסן התשפג

שאלה

שלום רב

אני צריך לעיתים לפנות למוקדי שירות לקוחות בחו"ל {למשל האתר שלי מאוחסן בשרתים בחו"ל ולפעמים יש תקלות}

ברצוני לשאול האם מותר לי לפנות בשעה שבארץ השבת יצאה אך בחו"ל {למשל ארה"ב} השבת עדיין לא יצאה כך שהאדם מעבר השני שעונה לפנייתי באמצעות צאט או מייל עובד בשבת

וכן מה הדין ביו"ט שני של גלויות שבארץ הוא יום חול אך שם יום חג

{שאלתי מתייחסת גם לחשש שמה העונה יהודי,או שאולי הולכים אחר רוב גויים ,וכן גם אם הוא גוי לכאורה הוא עושה מלכה עבורי בשבת}

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

בשל העובדה שרוב מוחלט של העובדים הוא גוי, מותר לפנות ללא חשש.

וכן, העובדה שבחו"ל שבת אינה רלוונטית לאיסור פניה לגוי כאשר בארץ כבר לא שבת.

כל טוב