בחירת משה רבינו ולידתו

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/04/23 08:26 כ בניסן התשפג

שאלה

שלום ומועדים לשמחה!

יש לי עבודה על לידתו של משה רבנו וכל הסיפור עם מצרים ויש לי סוגיה

"מדוע ד' בוחר דווקא במשה שהוא מוגבל (מגמגם) ולא באחיו אהרון שהוא הרבה יותר כשיר לדבר עם העם ועם מלך (הרבה יותר מתאים)?"

"למה דווקא ד' בוחר במוגבר ולא אחיו הגדול?"

"ולמה מפורט לו בתחילת פרק ב בחומש שמות על האדם הלוי שלוקחת אישב משבט לוי?"

תשובה

שלום

לגבי בחירת ה' במשה ולא באהרן, ברור מזה שעם כל גדולת אהרן הכהן, משה היה במדרגה אחרת לחלוטין, והיה היחיד שהתאים להגיע למדרגת נבואה שאף אדם לא זכה בה מעולם ולהביא את התורה לישראל.

לגבי היותו 'כבד פה וכבד לשון' (לא כתוב מגמגם, ולא בהכרח שזו הכוונה בפסוק) ממליץ ללמוד את הדרוש השלישי בספר דרשות הר"ן, שעוסק בנושא הזה.

לגבי לידת משה רבינו אני ממליץ ללמוד את פרק ט"ז בספר גבורות ה' של המהר"ל מפראג (גם הפרקים שאחרי זה עוסקים במשה רבינו).

בהצלחה רבה ומועדים לשמחה