קיום עצמי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/04/23 20:33 יט בניסן התשפג

שאלה

שלום הרב,

כולנו חיים בחוויה תמידית של קיום, אנו מרגישים חושבים פועלים, אך האם כל זה הוא רק אשליה, תוצר של אגו ובורות (כמו עיקרון האין בבודהיזם) או שישנה ממשות אמיתית מאחורי מה שכל אחד מכנה - אני?

מה התפיסה היהודית לגבי הקיום של העצמי והאם יש לרב המלצות למקורות באינטרנט להרחבה בנושא?

תשובה

שלום וברכה

קשה לדבר בשם ה"יהדות".

אולם נראה כי ניתן לומר רוב מוחלט של ההוגים היונקים מעולמה של תורה אינם מטילים ספק כלל וכלל בשאלה האם אנו קיימים.

יש ממשות אמיתית, המכונה בדרך כלל "נשמה", ואיני מכיר מי שהטיל ספק בקיומה.

כל טוב