אדם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/04/23 16:25 יט בניסן התשפג

שאלה

אם האדם הוה היצור הנעלה , מאחר והוא היצור היחיד שמדבר , איך נחשב אדם אילם?!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

זה לא מעמד אישי ופרטי אלא מין האדם הוא "רוח ממללא" וכל אדם רוח ממללא, גם האילם הוא כלול בכל בני אדם, כשם שגם לעניין ראייה העור כלול בתוך הרואים למרות שבאופן אישי הוא לא רואה.

בני ישראל יש להם מעמד בגלל שהם שייכים לנבואה למרות שלא כולם בני נביאים אלא לעם יש תכונה כללית שיש בהם נביאים.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ