פסח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/04/23 21:34 יז בניסן התשפג

שאלה

מועדים לשמחה,

לפני החג שאלתי לגבי סיר של פסח שיש לי זהה לו בביצים של ימות השנה שעלה חשד קל שמא שנה שעברה התבלבלתי הין הסירים.

כבוד הרב ענה לי.

החלטתי לא להשתמש בסיר והעברתי אותו לימות חול

(את יתר הסירים למרות שהרב אמר שאין צורך הגעלתי קלות כי הזדמן לי אבל לא את שאר הכלים )

אני שואלת לגבי מצקת של מרק ששנה שעברה השתמשתי והכ בתי לביר הרותח והשנה השתמשתי במצקת עם הסירים החדשים. האם המצקת הפכה את הסירים של השנה לחמץ????

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שלא.

יש כאן הרבה ספיקות, בדין של בליעה אפשרית שהיא נותן טעם לפגם והיא לא אוסרת לא את האוכל ולא את הכלי.

כל טוב וחג שמח