תחנון שלא צריך

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/04/23 11:21 טז בניסן התשפג

שאלה

שלום הרב

בטעות אמרתי תחנון בחודש ניסן

האם זה חמור

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לכל דבר, חמור פחות או יותר, יש תיקון - לעשות תשובה.

לכן כאשר אנו חוטאים בשוגג או במזיד, אין טעם להעסיק את עצמנו בשאלה "האם המעשה היה חמור"? צריך לעסוק בשאלה "כיצד מתקנים את מה שקלקלנו, בין אם זה קלקול חמור או קלקול קל".

התשובה היא הכרה בחטא, חרטה וקבלה לעתיד.

מתוך דבריך עולה ששני חלקים של התשובה כבר קיימת: יש לך הכרה בחטא וחרטה.

באשר לקבלה לעתיד - תקבל על עצמך לנהוג בדרך שתמנע בעתיד טעויות כאלה:

1. להתפלל בציבור.

2. כשאינך מתפלל בציבור - לבדוק היטב מה טיבו של היום לפני שאתה אומר תחנון (גם בערבי ראש חודש לא אומרים תחנון)

3. מומלץ כשאינך מתפלל בציבור, להתפלל מתוך אפליקציה (כמו 'תפילון') שמעדכנת בכל יום את הקטעים שנאמרים בתפילה.