האם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/04/23 10:49 טז בניסן התשפג

שאלה

האם היה עם לפני עם ישראל שקיבל את התורה?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

במצרים היו 12 שבטים בעלי שייכות משפחתית אבל ללא תודעה לאומית. מה שגיבש אותם בפועל - שכולם היו עבדים: 'ברית גורל' של שותפים לצרה.

לקראת היציאה ממצרים הופיע משה כנביא ד' במאבק שלו נגד פרעה - הוא ניסח את המשפט: "שלח את עמי". ככה הביא משה לתודעת העבדים הנרצעים שהם כולם עם אחד, שהם צאצאי אבות משותפים אתם כרת ד' ברית, והם עתידים לצאת ממצרים לארץ ישראל.

כך התגבש העם בתהליך מזורז בתוך היציאה ממצרים ובדרכו לקבל תורה בסיני.