העסקת גוי בשבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/04/23 23:17 יג בניסן התשפג

שאלה

שלום וברכה יש לי עסק במקום רחוק שלא גרים שם ואני מעסיק ערבים כל השבוע ורציתי חד פעמי שיעבדו אצלי גם בחג וימשיכו אחרי החג מיד מה הדרך שצריך וניתן לעשות ע"מ שזה יהיה מותר

תשובה

שלום

באופן כללי, פועלים שלך, כלומר שהם עובדים אצלך כשכירים שאתה משלם להם על העבודה ששייכת לך, זה אסור לחלוטין שיעבדו בשבת או בחג.

ישנן מציאויות חרות שבהן אם הגוי הוא לא פועל של היהודי אלא נותן שירות תמורת תשלום ולא מחויב לעשות זאת דווקא בשבת ולא ידוע שזה שייך ליהודי, שיהיה מותר.

מציע שתשלח את כל הפרטים ואשתדל להשיב

כל טוב