הלכות לפסח

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/04/23 14:21 יג בניסן התשפג

שאלה

שלום וברכה,

1.תחתיות שמניחים עליהן סירים חמים העשויות מעץ ומזכוכית, האם אפשר לנקות אותן ולהשתמש בהן בפסח?

2. לגבי כלי להרתחת ביצים שהיה בו גם חלב לפני המון זמן, האם מותר לנקות אותו ולהשתמש בו בפסח?

תשובה

שלום

1. אם אפשר להגעיל נכון לעשות זאת, כי לפעמים נשפך עליהן דברים. אם לא, אפשר להסתפק בעירוי מכלי ראשון.

2. אם יש ודאות שלא נכנס לכלי משהו שיש בו חשש חמץ , אז לא צריך הכשרה, אבל קשה מאוד לדעת זאת כי במהלך השנה לא נזהרים מחמץ, ולכן נכון להגעיל אותו בכל מקרה.

כל טוב