צניעות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/04/23 11:39 יג בניסן התשפג

שאלה

כשהיינו צעירות, חברה שלי ואני היינו די באותה נקודה מבחינת שמירת ההלכה (אנחנו דתיות לאומיות). אך לאחרונה אני נהייתי יותר "דוסית", בעוד שהיא החלה להסתובב על מכנסיים. מצד אחד מדובר בשיפור, משום שבעבר היא הייתה הולכת עם חצאיות ג'ינס קצרות למדי, ומבחינת הצניעות, לדעתי המכנסיים הרחבים שהיא לובשת עכשיו הם הרבה יותר צנועים. מצד שני, אי אפשר להתכחש שמדובר כאן בצעד משמעותי של התרחקות מההלכה, שכל עוד היא הייתה עם חצאית - היא תירצה לעצמה איכשהו שהיא שומרת על ההלכה, וכעת היא ויתרה על זה לחלוטין.

השאלה שלי היא, האם מותר לי לתמוך בה? להחמיא לה על המכנסיים לדוגמא? כי מבחינה מסויימת בהחלט חל כאן שיפור, אך מצד שני אני מפחדת להמשיך לדרדר אותה לכיוונים לא רצויים. מה לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל הסימנים נתונים לשיקולים שונים, ועל כן אי אפשר להגדיר על פי מכנסים רחבות לאן נטיית הלב של החברה. הדרך הנכונה והאמיתית היא שיחה ישירה מלב אל לב ובכך לדעת את מחשבותיה ולנסות לעלות למעלה ביחד.

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי