האם צריך לסבול לפני שמקבלים שפע משמים?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/03/23 11:44 ט בניסן התשפג

שאלה

למה לפני קבלנו את התורה היינו צריכים להיות עבדים במצריים 200 שנה?

האם זה אומר שחובה לסבול לפני שמקבלים שכר? האם זה נותן איזה מידע או תובנות לגבי התנאים של השם לקבלת שכר או שפע?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אין כללים - כל מקרה לגופו.

יש מי שעובר תקופה של קושי לפני שהוא זוכה לשפע - כמו דוד שנרדף על ידי שאול לפני שהגיע למלכות. כך גם יצחק בעקידה, יעקב ועשיו, יוסף ואחיו ושעבודו במצרים, ומשה שנמלט ממצרים.

יש מי שמקבל ברכת שמים מבלי שעבר סבל כמו שלמה או שמואל, כך גם נח, אברהם, אהרון יהושע.