וידוי ותשובה בחודש ניסן

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 30/03/23 15:56 ח בניסן התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

להבנתי, במסלול התשובה של האדם עליו לומר וידוי על חטאיו, בו הוא מתוודה, מתחרט ומקבל לעתיד.

אבל, אסור לומר תחנון ונפילת אפיים בחודש ניסן. אזי, יש לי שתי שאלות:

1. האם מותר לומר וידוי בחודש ניסן? וכן בכל הימים שבהם לא אומרים תחנון ובשבתות?

2. האם אפילו ללא וידוי, באופן כללי, אדם יכול לעשות תשובה?

3. אם לא, האדם אינו יכול לעשות תשובה עד סוף חודש ניסן? אז מה עליו לעשות?

תשובה

שלום

1. מצווה מהתורה לעשות תשובה באופן מיידי ככל הניתן לאחר שחטא, ולכן עושה תשובה ומתוודה גם בחודש ניסן ואפילו בשבת.

2. אפילו הרהור תשובה נחשב כתשובה, ולכן בכל רגע אדם יכול לעשות תשובה. כמובן, שצריך בהמשך לעשות את כל תהליך התשובה, כולל וידוי, כפי שמופיע בהלכה.

3. כאמור, יכול וצריך לעשות תשובה גם בחודש ניסן.

כל טוב ופסח כשר ושמח