מטבח כשר לפסח עם ובלי קטניות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 29/03/23 20:46 ז בניסן התשפג

שאלה

בת הזוג שלי (דתייה) ואני (חילוניי) עושים השנה פסח ראשון ביחד בדירה שלנו.

בת הזוג שלי לא אוכלת קטניות. אני רוצה לשמור על כשרות לפסח אבל לאכול קטניות.

בת הזוג שלי רוצה לעשות התרת נדרים בשביל שתוכל לאכול קטניות גם כן. האם יש בזה צורך?

האם ללא התרת נדרים ניתן לשמור על כשרות של קטניות במטבח כשר שלא שומר קטניות?

תודה רבה

תשובה

שלום לך

הקטניות הם נדר שקבלו על עצמם בני עדות מסוימות, עליהם ועל דורותיהם - לא מועילה לכך התרת נדרים. זה נדר של רבים לפיכך היא אינה יכולה לאכול קטניות.

היא כן יכולה לאכול מתבשיל שבושל בסיר אחרי קטניות אבל לא כאשר מעורבות בו קטניות.

כמו כן עיקר הגזירה היא על הקיטניות עצמן ולא על תערובת קטניות , אותה היא יכולה לאכול.

דוגמא אוכל קנוי שטוגן בשמן קטניות וכד'

אם אתם נשואים כדת משה וישראל - ייתכן שהדין שונה.

בברכת חג שמח דוד לוי