שינוי סכום תוספת כתובה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 18/04/23 14:37 כז בניסן התשפג

שאלה

כבוד הרב שלום!

אני ואישתי התחתנו לפני כשבועיים, במעמד חתימת הכתובה לא הבנתי לעומק את משמעות חתימתי עליה מאחר וגם לא הוסבר לי רבות.

מהלחץ שהייתי נתון בו, הרצון להרשים את האורחים, הכלה ובני משפחתה וחוסר ההבנה במשמעות חתימת הכתובה, רשמתי סכום גבוה בהחלט של מאות אלפי שקלים בתוספת הכתובה.

כמספר ימים לאחר החתונה העלתי את שקרה מול אישתי. היא מצידה מיד אמרה שנשנה את תוספת הכתובה בהתאם לסכום שיעניק לי שקט נפשי. לפי בדיקה שלי בהחלט ניתן לשנות את תוספת הכתובה אך הדבר לא נפוץ. אשמח לדעת מהם השלבים אותם אנו צריכים לבצע? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה ומזל טוב,

א. צריך ללמד את החתנים, לא לכתוב סכומים מוגזמים בכתובה.

ב. למרות שכתבתם סכום גבוה בכתובה, אין לך מה להילחץ משום ש 1. ב"ה תחיו ביחד עד 120 ולא תצטרכו להשתמש בכתובה. 2. גם אם ח"ו ביתכם יתפרק, לרוב מגיעים להסכם גירושין.

ג. אם בכל אופן עדיין אתם רוצים לשנות את הסכום של הכתובה, זה לא פשוט, בכל אופן עליכם לפנות לרב המקדש וכן לרבנות שאליה נרשמתם, לפתיחת תיק הנישואין.

ברכה והצלחה