האם צריך לטבול קומקום חשמלי זכוכית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/03/23 10:47 ז בניסן התשפג

שאלה

שלום

קניתי קומקום חשמלי מזכוכית לפסח. האם צריך לטבול אותו? או שקומקום חשמלי פטור מטבילה?

אם אטבול אותו לא בטוח שיעבוד... הרטיבות תהרוס אותו. ראיתי שכתוב שקומקום חשמלי פטור מטבילה כי השי וש שלו זה בחיבור לקרקע. האם אכן אין צורך בטבילה? אם מש צורך כיצד ניתן?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

נראה פשוט שיש לטבול. אלא שלאחר הטבילה יש לייבשו באויר ושמש כמה ימים ואי"ה לא יהיה נזק. וכבר רבים מאד הטבילו קומקומים חשמליים ולא שמענו על נזק.

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ