צער במשפחה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/03/23 07:19 ה בניסן התשפג

שאלה

הנושא הוא אחת הגיסות שלי שנשואה לאחי הבכור

אותה אני לא ככ מכירה ,הם גרים חצי שעה מבית הוריי .

אני כותבת בצער גדול -היא מבזה מאוד את אחי

אני נמצאת כל שבת שנייה בבית הורי

כמות הפעמים שראיתי אותה שם היא אחת לשנה

ובקורונה -שלוש שנים לא הגיעה לבית הוריי

לדעת אחי הגדול לא מגיעה לשבתות בבית

אני מתחפרת מתחת לפוך כשאני חושבת עליו

כואב לי כאב שאפילו אחים שלי לא מתעסקים בזה כי הם לא רוצים לכאוב

ואמא שלי כזו אשת שלום היא אומרת בסדר היא מרחיקה אותו ממני אבל לפחות שיהיה להם טוב כזוג

מה שהיא מדחיקה זה שזא בדכ כלל חבילה אחת גם של זוגיות לא טובה

יש שם אלימות כלשהי

זה לא פיזי

ממעט הפעמים שיצא לי לראות

יש טון שולט ,הוראתי ומזלזל

גם כשהיא לידנו היא לא מתביישת לדבר כך אליו

לאחרונה אחד האחים שלי שלח בקבוצה המשפחתית על שבת משפחתית

אחי הגדול אישר הגעה כדי שהרוחות יהיו רגועות כנראה אבל כשפגשנו אותה ביום הולדת של אחיינית (הגיעה כדי לשמור על הילדים שלה ולא מעבר) היא זרקה ״לא לא ניראלי שנבוא בכלל״ ואז התחילה בתירוצים על האוכל….

בשבוע זה של השבת אחי עדכן אותי כמה חדרים לסגור ואמר שהבכור לא יגיע

ישר שלחתי לגיסתי הודעה

שלום הבנתי שהנכם לא מגיעים

הבנתי שקשור לאוכל ….והצעתי את עצמי לבשל לה במיוחד ( מי ישמע… )

היא אמרה בוקר טוב לא מסתדר לנו השבת

לא קשור לאוכל …. אבל תודה

זה מגיע לאחר המון המון מקרים

יום הולדת של אבא שלי שהיא לא הגיעה וגרמה לאחי להגיע בשעה האחרונה

כסף יש להם

לאחרונה אחרי שכתבתי לה הודעה (סוכות) על שהם לא מגיעים כלל -לא חג ראשון לא שמחת תורה לא שבת וכל זה כשאימי מזמינה -ולפני סוכות כמובן שלא הגיעו

וכמובן שום חג לא עשו בבית הוריי (בית נורמטיבי לחלוטין יש לציין)

היא השתפרה

בהתחלה יצאה עליי שזה נשמע ביקורת ולאט התרככה

היא מגיעה יותר לאירועים משפחתיים

כמובן כשאחי הגדול אישר הגעה. התחלה כולם נשמו לרווחה וכמובן גם הופתעו אבל הבלתם הזה שהיא מציבה שוב ושוב הוא כמובן לא הפתיעה

שורה אחרונה יש לי אח שסובל

הוריי ניסו פעם אחת להתערב וכנראה נכוו ממנה

תשובה

שלום וברכה

זהו סיפור עצוב מאוד. אבל שכיח.

הקריאה שלנו שמשהו לא טוב מתרחש במשפחה, ורצון עז לעזור.

אבל חוסר יכולת של ממש לעשות כך.

זהו סיפור של אחיך. של הזוג.

אנחנו יכולים לעשות כמיטב יכולתנו כדי לפתוח שערים, ליצור שדה שיח ששם יתרחשו דברים.

אבל אין ביכולתנו לפתור את הבעיה.

אדם המבקש להתערב בחיי זולתו - צריך לבקש רשות לעשות זאת.

זולת אם מדובר במצבי קיצון שבהם יש צורך להציל מאלימות ממשית, מזוגיות רעילה והרסנית. אולם אלה מצבי קשה - לא מצבי שיגרה.

ובלי רשות לעשות זאת - לא רק שזה לא נכון, זה גם בלתי אפשרי.

האם משמעות הדבר שאין בידך לעשות כלום ?

לא.

כאמור לעיל, וכפי שעשית, את מנסה לפתוח פתח.

סביר להניח כי ככל שתוכלו לתת לה את התחושה שהיא רצויה, שבואה אינו רק חובה משפחתית אלא גם ממש שמחים להיות איתה, שהיא מתקבלת במשפחה וכדו׳ - כך יש סיכוי גדול יותר שיתעורר גם אצלה מהלך אחר, שהיא תרצה, שהיא תבוא לא רק בגלל חובה, שהיא מקבלת את המציאות המשפחתית שלכם וכדו׳.

זו דרך קצת יותר ארוכה, מחייבת גם פינוי חלל מצדכם כדי שהיא תוכל להיכנס -

אבל אני לא מכיר דרך אחרת אפשרית, מלבד זו,

שפעמים רבות פותחת פתח.

כל טוב ושמחה