הפכו אותי לפרייאר בצבא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/03/23 07:22 כט באדר התשפג

שאלה

שלום וברכה!

אני בחיל חינוך וביחידה שלי רוב החיילים לא ככ יעילים, כל שיוצא שבגלל שאני רציני את רוב המשימות מטילים עליי.

עכשיו אחד החיילים לא מוכן לעשות את העבודה שלו, כל שרוצים להביא לי עודתפקיד ולשם כך אני צריך לעבור הכשרה של שבוע לתפקיד.

האם מותר לי להיכשל בכוונה בהכשרה כדי שלא יתנו לי את התפקיד הנוסף?

בפועל הם יסתדרו גם בלעדיי ונמאס לי שמפילים עליי את כל המשימות.

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה מורכבת מאוד, וצריך גם כמובן להכיר את הנתונים ואת המציב.

התשובה שלי אפוא אינה יכולה להינתן בצורה חותכת - אסור או מותר. היא תשרטט את הקווים העקרוניים, ומתוכם רק אתה יכול לדעת איך ליישם אותה.

באופן עקרוני, אנחנו צריכים לציית לפקודות, ואנחנו צריכים לעשות את מה שנדרש. העובדה שחיילים אחרים לא עושים - לא צריכה להשפיע עלינו, כי אנו חייבים להיות מכוונים לדבר הנכון לעשותו.

לא זו בלבד, אלא בגלל שאתה נמצא בתפקיד חשוב - ההכשלה של עצמך פוגעת בו.

האם יש לכך גבולות ? בוודאי. אין דבר שאין לו גבולות.

אם מנצלים אותנו בצורה חמורה; אם לא פועלים בהגינות - על זה נאמר הפסוק שהפך להלכה ״עם נבר תתבר״.

מה שאתה צריך אפוא לבדוק הוא האם מדובר אכן בניצול חמור ובמעשה לא הוגן לחלוטין. בשלב השני - לדבר עם מפקדיך, לבקש ראיון עם בעל דרגה יותר גבוהה וכדו׳ - וזאת כדי לנסות לפתור את הבעיה בדרך שבה ראוי לפתור אותה.

רק אם אתה לא מוצא מענה בדרך זו, והמצב באמת חמור - אז אתה לא מחויב להיות מנוצל.

אני מקווה שתמצא את הדרך הטובה, שכולם יעשו את מה שהם צריכים לעשות.

כל טוב