מעשר כספים להורים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/03/23 06:20 כו באדר התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

אם אני מרוויחה 6000 בחודש

וצריכה לתת מעשר של 600 ש"ח.

אני גרה עם ההורים,אך מנסה לחסוך כסף על מנת ללמוד (עוד)באוניברסיטה (יש לי כבר תואר ראשון,כך שאני לא ככ מסכנה ולכן רוצה לדעת אם זה מוצדק).

אחד ההורים שלי במצב לא ככ טוב כלכלית,

לכן רציתי לשאול אם מותר לי לתת חצי מהסכום (300 שח) לארגון חסד ועוד 300 להורה? או שההלכה מורה לתת את כל המעשר לארגון חיצוני (כי אני לא ברמה שאני צריכה לשלם חשבונות וכו עדיין).

המון תודה

אשמח בבקשה אם שאלה זו לא תפורסם,או שתיהיה אנומנית.

המון תודה

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה.

פעמים רבות מאוד כתבתי כי כאשר נמצאים במציאות הכלכלית שאת נמצאת בה – צריך ללכת לקולות הגדולות ביותר בתחום מעשר כספים.

דוגמה לדבר: אם מורידים ממך מס הכנסה (יכול להיות שלא) אזי כמה אחוזים ממנו יכולים להיחשב כהפרשה וכדו'; אם יש לך הוצאות כדי לעבוד במקום בו את עובדת – מותר לך לנכות אותם מהסכות של 6000 ₪ שאת מרוויחה, וכדו'.

ואז בסך הכל תצטרכי לתת פחות.

בוודאי שמותר לתת להורים. "ומבשרך לא תתעלם" – והם אפילו קודמים לכל אחד אחר, אם הם נמצאים במצב כלכלי קשה.

ויפה את מציעה שחלק יינתן להם וחלק לחסד כללי.

כל טוב וברכת פרנסה טובה