תוסף תזונה חדש יחסית ללא כשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/03/23 23:52 כג באדר התשפג

שאלה

שלום, יש תוסף תזונה יחסית חדש שנקרא DIM ומופק מירקות כגון ברוקולי. כיוון שמדובר במשהו חדש יחסית וזניח אין כלל להשיג את המוצר הזה בכשרות.

להבנתי מותר לצרוך רק תרופה שהרופא רושם אם אינה כשרה. יש מספר מחקרים שמראים יעילות של המולקולה בסימפטומים שונים שקשורים בבעיות עם הורמון האסטרוגן כמו אנדומטריוזיס. אך כששאלתי את הרופא הוא לא הכיר את המוצר.

המוצר מסווג באתר כטבעוני ללא ג'לטין אם זה מועיל לעניין.

האם מותר למי שסובלת מסימפטומים ולרפואה אין מענה טוב מספיק עבורם להשתמש בתוסף שכזה או שיש לחכות שיצא כזה בהכשר (אם כי מבירור עם חברת אלטמן למשל זה לא באופק) ?

תודה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תחילה יש להתייעץ עם הרופא מבחינה בריאותית. אם הוא חושב שזה נחוץ - אפשר לקחת. אולם אם הוא מסתפק אין ראוי לקחת.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ