השבת גזל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/03/23 10:33 כד באדר התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי שאלה לגבי השבת גזל ממקום עבודה,

אני גיורת ,

התהליך הייתי עובדת בסופרמרקט שיש בו גם מאפית , במהלך האפייה הייתי אוכלת מהמאפים שזה היה בניגוד לנהלים,

היום אני אישה ששומרת תורה ומצוות ורוצה לעשות על כך תשובה , אני יכולה להעריך בערך על איזה סכום מדובר , ואף להוסיף כדי לא לטעות חלילה , אך השאלה שלי כיצד להחזיר את זה למקום , האם אפשר פשוט לבוא לסניף ולהגיש מעטפה עם סכום ומכתב הסבר קצר מצורף ולהעלם משם , מדובר ברשת כך שזה לא יגיע לאדם ישירות ממנו גזלתי , נוסף לכך המקום הזה תמיד עבד עובד בשבת ואולי אני צריכה לפעול בצורה אחרת ?

תודה מראש על התשובה.

בשורות טובות.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשרייך שאת מקפידה על דין פרוטה כדין מאה, ושכרך גדול מאת ד' אלוקי ישראל. כנראה שאת מגרי הצדק המעולים שהם תפארת עם ישראל.

בדבר שאלתך, תחילה יש לפנות להנהלת הסופרמרקט, לכתוב את הסיפור להתנצל בפניהם על מה שהיה. כמו כן לשאול כיצד הכסף יכול לחזור להנהלה.

אם אי אפשר להחזיר מסיבות טכניות ראוי לעשות בו צרכי רבים שיהיו לטובת הצבור באזור החנות.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ