מגדרמגדר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/03/23 19:41 כ באדר התשפג

שאלה

מה יחס היהדות כלפי אדם אשר נולד עם מאפיינים פיזיולוגיים של גבר ושל אשא ביחד אניטרסקס

תשובה

בס"ד

שלום רב,

תופעה כזאת נקראת בהלכה, אנדרוגינוס או טומטום:

אַנְדְּרוֹגִינוֹס הוא אדם שיש לו איברי מין של שני המינים גם יחד, וכתוצאה מכך לא ניתן להכריע באופן אובייקטיבי למי מהמינים הוא שייך. באדם כזה הספק הוא בלתי ניתן להכרעה מבחינה הלכתית.

טוּמְטוּם הוא מי שאיברי מינו פנימיים ואינם נראים לעין, או שאין אפשרות לזהות על פי איברי מינו לאיזה מין הוא שייך כי הם אינם משתייכים באופן מובהק לאחד מהמינים,

יש על כך ערך בויקיפדיה

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%95%D7%9D_%D7%95%D7%90%D7%A0%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%92%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%A1