מחשבות טורדניות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/03/23 21:22 ח באדר התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי כל מיני מחשבות רעות וטורדניות שאני לא רוצה לחשוב ואני חושב עליהם וזה ממש מפריע לי גם באמצע התפילה כי זה כאילו שאני חושב על זה בכח בלי שאני כוונה בכלל!!

ואני ממש מפחד שיהיה לי את המחשבות האלה גם ביום כיפור ושאני יחשוב על כל מיני דברים רעים על כיפור ובאמצע התפילה מה אני עושה?

האם זה ייחשב לי כעונש שאני יחשוב על זה או לא??

תשובה

שלום

כמו שכתבתי לך בעבר, האדם לא נענש על מה שלא בבחירתו, ואם המחשבות הללו באות אליו בעל כרחו, אז זה לא באחריותו והוא בוודאי לא ייתבע על זה.

מה שכן, וכפי שכתבתי בעבר, אם אתה לא מצליח להתמודד עם זה לבד, אני ממליץ לגשת לגורם מקצועי בתחום הטיפול הרגשי שיסייע בהתמודדות הזאת.

כל טוב