פורים בחול

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/03/23 19:49 ח באדר התשפג

שאלה

אנו נהיה בחוץ לארץ בפורים...מה לגביי קריאת מגילה אם לא יתאפשר במינין ...ומה לגביי משלוח מנות..מתנות לאביונים ????

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אינני מוצא שום סיבה לשינוי בין הנהוג בארץ ובין הנהוג בחו"ל.

אתם מצווים לקיים את כל מצוות הפורים: תפילה ומגילה ביחיד. סעודת פורים ביום.

לעניין משלוח מנות ומתנות לאביונים - להלן מתוך פניני הלכה של הרב אליעזר מלמד שליט"א

מי שחושש שבפורים לא ימצא אביונים, יכול לתת לפני פורים את כסף המתנות לגבאי צדקה, אולם יסכם כי הכסף ישאר שלו עד יום הפורים, וביום הפורים יתן הגבאי את הכסף בשליחותו לשני אביונים. וכן מי שיימצא לבדו ביום הפורים, יכול להכין משלוח מנות, ולהפקידו בידי חבירו, ולמנות אותו לשליח למסור את משלוח המנות בשמו ביום הפורים לחבר אחר

https://ph.yhb.org.il/05-16-07/