דיני נזירות בזמן הזה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/02/23 01:21 ה באדר התשפג

שאלה

שלום הרב שרלו,

מדוע אין נוהגים בדיני נזירות בימינו אנו? מסכתות שלמות נכתבו על העניין

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

בקיצור,

חלק בלתי נפרד מהנזירות הוא ענייני טומאה וטהרה, וחובת הבאת הקורבן.

סיבת אי-נהיגת נזירות בזמן הזה היא אפוא משולשת (אני מבקש להדגיש שיש פוסקים שאם אדם יידור נזירות - היא תתפוס, ותשובתי היא רק לגבי העובדה שאנו לא נוהגים כך היום):

א. הדבר דומה לסוגיית נזיר שנודר והוא בבית הקברות. כולנו בספיק טומאת מת היום, ואם כן לא ראוי לנדור בנזירות.

ב. אין ביכולתנו להביא קורבנות טהרה, ואם כן - למה להיכנס לכך ?

ג. כללית יש כידוע התנגדות לנזירות, אלא אם כן היא נעשית דרך קדושה, וראה ברמב"ם בהלכה האחרונה בהלכות נזירות.

כל טוב