האם יש איסור הלכתי האוסר בגדים צמודים?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/02/23 20:43 ב באדר התשפג

שאלה

השאלתי מחברה שלי שמלה, השמלה עוברת את הברך, השרוולים שלה באורך המתאים, היא לא שקופה, היא נוחה לי ואני אוהבת איך שהיא נראית מאוד. דבר אחד שלא אשמיט- היא צמודה.

ממש כואב לי לא ללבוש אותה בגלל זה ולכן רציתי לשאול- האם יש איסור מתוך ההלכה על לבוש צמוד? ואם כן, מה המקור שלו?

תשובה

בסד

שלום וברכה

הגמרא אומרת שהיו בנות שהלכו עם עקבים המשמיעים קול כדי למשוך תשומת לב של הבנים. כן אסרו בגדים אדומים שמושכים את העין.. גם בגדים צמודים באים למשוך את העין ולכן זה אסור. צריך ללכת בצורה רגילה שלא מושכת את העין.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי