מעשר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/02/23 20:18 כז בשבט התשפג

שאלה

שלום וברכה

נסעתי במושב

ובעל בית חביב (לא דתי)

נתן לי שקית אגוזים מהעץ בחצירו

מה אני צריך לעשות מבחינת מעשרות

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לדעתי אלו אגוזי שביעית ויש בהם קדושת שביעית ואין בהם מעשרות כלל. ברור שבחצר האדם לא עשו היתר מכירה כך שיש בזה קדושת שביעית. אמנם כנראה הפירות לא הופקרו כך שהם היו שמורים, אולם אנו פוסקים ששמור נעבד לא נאסר (היו פוסקים שהחמירו, אבל רוב האחרונים נוטים להקל). כמו כן לא נראה שעשו איזה פעולות בעץ הביתי. אמנם הקטיף היה ג"כ באיסור אבל בכו"א גם זה לא אוסר את הפירות. על כן נראה שאפשר לאכול את הפירות בקדושת שביעית. אין חובה לעשר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ