שחרית מוקדם בבוקר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/02/23 19:50 כה בשבט התשפג

שאלה

שלום,

מה השכר אם אתה יודע על לקום מוקדם 5 וחצי /6 לתפילת שחרית במניין?

כי אני לומד מהבוקר עד הערב וקשה לי לקום מוקדם וללכת לתפילת שחרית מוקדם בבוקר.

אני רוצה אבל קשה, יחד עם זאת זה לא מצווה מהתורה אלא מדברי חכמים למיטב הבנתי.

האם יש על זה שכר גדול? על המאמץ? האם השכר הוא גם בעולם הזה ולא רק בעולם הבא?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מצוות לא נעשות לפי ערכן.

המשנה באבות מתייחסת לכך בפירוש: וֶהֱוֵי זָהִיר בְּמִצְוָה קַלָּה כְּבַחֲמוּרָה, שֶׁאֵין אַתָּה יוֹדֵעַ מַתַּן שְׂכָרָן שֶׁל מִצְוֹת.

לא מעדיפים מצוות התורה על מצוות חכמים (אלא רק בשעת דחק מיוחדת).

להלן ההלכות הקשורות לזמני תפילת שחרית. תשתדל לעשות כמיטב יכולתך - בהצלחה!!!

הכי ראוי להתפלל בבית כנסת במניין ותיקין שמתפלל עמידה בשעת הנץ.

שעת הנץ משתנה מיום ליום וממקום למקום (לדוגמה היום באזור המרכז הנץ הוא ב0620) כלומר תפילת וותיקין מתחילה היום בשעה 0600, בעוד שבוע היא תוקדם ב - 5 דקות, ככה בכל שבוע.

אין חשיבות להשתדל להתפלל מוקדם יותר, לפני וותיקין - אלא אם כן אדם ממהר למלאכתו.

מי שמתקשה לקום מוקדם, אם אומר קריאת שמע בזמנה (היום עד שעה 0900) אפילו בביתו, יכול להתפלל במשך הבקר בבית כנסת, במניין, עד תום זמן עמידה (היום זה בערך בשעה 1000).

בשכונות דתיות אפשר למצוא מניינים בזמנים הללו.

מי שלא מצוי קרוב לבית כנסת - יכול להתפלל כנ"ל בביתו.