זוגיות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/02/23 23:29 כג בשבט התשפג

שאלה

שלום וברכה

נשואים מזה כשנתיים וחצי + תינוקת בת שנה וחצי.

זוגיות מלכתחילה לא ככ יציבה, פתחנו תיק ברבנות, החלטנו לעבןד קשה וללכת ליעוץ, היתה תקופה טובה, חזרו הריבים.

לאחרונה בעלי מאיים על גירושים בכל מיני מצבים.

אומר שאני צריכה לעבןד על עצמי ולדבר בשקט ולא להרים את הקול, יודעת שזו הנקודה שלי אך יודעת שגם היא לא מלאך.

מאגישה שמסתכל רק על מה שלא טוב בי, ומעצים את זה.

מרגישה מפוחדת וחסרת בטחון ומעוררת מהמצב הנוכחי.

היינו אמורים לעבור דירה והוא ביטל הכל בטענה ש״אני אראה עד אוגוסט איך את ואז אחליט אל אני רוצה להמשיך את הזוגיות הזו אי לא״.

מציינת כי היינו ביעוץ במשך כמעט שנה, אך בפעם האחרונה שהיועצת אמרה לבעלי משהו שהוא צריך גם להשתפר היא החליט שהוא לא רוצה לבןא אליה יותר.. מרגישה רע ומאוד לא מוערכת.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

העלת הרבה שאלות וקשה לענות במכתב קצר. אבל נראה לי שכדאי שתחפשי איזה פעולה התנדבותית בשכונה באזור, ליולדות, לעניים, לילדים, יתומים ויתומות, יש בעם ישראל הרבה צורך בעזרה לזולת. תכנסי בחבורה תורמת לאחרים. כל מי שתורם ועוזר לאחרים הקב"ה תורם ועזר לו. בד"כ מקומות אלו מאד יסייעו ביחד להרגיש את חשיבותך ואת תכונותיך הטובים, ובד"כ גם מקבלים חיזוקים מהמקבלים, כך שאי"ה תוכלי לתחזק ותהי גם מעורכת יותר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ