עבודה בשבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/02/23 20:47 כ בשבט התשפג

שאלה

שלום רב,

התחלתי לעבוד כעצמאי בשליחויות עם הרכב הפרטי שלי לא מזמן.

העבודה היא דרך אפליקציה בנייד וישנה עבודה 24/7

אני מציין שאני לא שומר שבת אבל כן משתדל לשמור מסורת יהודית במהלך השבוע כולל תפילין וברכות יחד עם קידוש בשישי והבדלה .

לאחרונה עלתה בי תהייה למה לא לעבוד בשבת שם העבודה מאוד נוחה ללא כבישים פקוקים.

חשוב מאוד לציין שאת השכר אני לא מקבל על המקום או במזומן אלא בכל 10 לחודש.

עצמאי שכיר.

כל שליחות שאני עושה נרשמת בחברה ואז בעשירי מעבירים לי כסף.

האם בעצם אי קבלת השכר בשבת ישירות מאפשרת לי לעבוד כן בשבת ללא הרגשה רעה מצידי שאני עובד ? האם זה מותר ?

מציין שאני נוסע בשבת ומדבר בטלפון ולא שומר את השבת מסיבת אורח חיים מסויים (ילד עם צרכים מיוחדים).

אשמח למענה

תודה רבה :)

תשובה

שלום

כאשר מקבלים שכר על שבת בהבלעה של משכורת חודשית זה פוטר את הבעיה של קבלת שכר על שבת, אבל זה נוגע לעבודה שמותרת בשבת.

לנסוע בשבת זה אסור מן התורה.

מלבד האיסור שיש בזה, אין ברכה בכסף שמגיע באיסור בכלל ובחילול שבת בפרט.

אני מבין שהניסיון הוא קשה, אבל אני מאוד ממליץ לך ללכת בדרכי אבות אבותיך, שכמו כל עם ישראל לדורותיו, שמרו את קדושת השבת במסירות, ומתוך כך תזכה לשפע ולברכה 'כי היא מקור הברכה'.

כל טוב ובהצלחה