שאלה לגבי עילוי נשמה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/02/23 23:57 טז בשבט התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול משהו.

סבי החורג נפטר בערך לפני 8 ימים, הוא לא היה אדם מאמין אז אני רוצה לעשות בשבילו תפילה לעילוי נשמה כל יום או כמה שאפשר בעזרת השם ובלי נדר.

1. רציתי לדעת איזה תפילות אני יכול לעשות לעילוי נשמתו, הבנתי שאפשר לקרוא פסוקי תהילים שמתחילים באותיות שמו, האם צריך גם בשם המשפחה שלו או רק בשם הפרטי?

2. כשאני אומר "לעילוי נשמת ...." להגיד את שמו הפרטי בן שמו של אימו? למשל: חנוך בן פרידה?

3. מה עוד אפשר לעשות לעילוי נשמתו?

בתודה, הראל.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך שאתה רוצה להזכיר את סבך (החורג) וזה מראה על מעלת נפשך הגבוהה.

א. אפשר ללמוד כל יום משנה או פרק משניות לעלוי נשמת, ולומר לפני הלימוד שאתה לומד משנה/פרק זה לעילוי נשמת פלוני בן פלוני. אצל הספרדים מזכירים פלוני בן פלונית. אין מזכירים שמות משפחה.

ב. העיקר הוא גמ"ח ומעש"ט, אם תצליח לייצור איזה גמ"ח או פעולה טובה שאחרים יהנו ממנה. שהעיקר לעשות טובה לאדם אחר.והיא מעלה גדולה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ