כל מיני

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/02/23 19:08 יד בשבט התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב שמי ר. בשנות ה-20, יש נושא שקצת מטריד אותי:

יש לנו מישהי באיזור המגורים שהיא סוג של קוראת בעתיד ילא פעם הוכיחה עצמה כבעלת סגולות שצופה את אותו עתיד שאמרה עליו לפני שנים. מה שאומר אכן קורה . והיא דיברה עם אימי עליי בכמה נושאים למשל שאני אהיה רק בתחום והמקצוע הזה ואצליח בו , או למשל שאכיר את הבת זוג ההיא מהעיר הזאת וכו וכו קצת מסתכל כי ככה אני לא רואה את עצמי מתקדם ומתפתח בדברים אחרים. התווית הזאת ששמה עליי קצת מפריעה ומציקה ומונעת ממני לחשוב ולתת מעצמי יותר כי אני אומר ״במילא מה שאני אעשה לא יעזור כי יקרה ככה וככה״ אשמח לשמוע מה יש לרב בנושא איך להתמודד עם זה והאם זה בכלל נכון??

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יש אנשים עם 'חוש' עתידות. אבל הם לא קולעים 100% אלא הרבה פחות, לכן לא כל מה שהיא אמרה עליך יקרה. אולי חלק מזה יקרה.

גם לא ברור אם מה שהיא אומרת חייב לבוא בהכרח. אני מעריך שאם אתה תרצה מאוד אחרת, אז יקרה מה שתרצה ולא מה שהיא אמרה.

אני ממליץ לך להתפלל על הדברים שאתה רוצה מפני שתפילה משפיעה על העתיד של האדם.

לסיכום: ממליץ לך להתעלם לגמרי מכל מה שהיא אמרה עליך, לחיות את חייך בבחירה חופשית מלאה - להתפלל ולפעול לפי רצונך החופשי.