עליה לתורה והנחת תפילין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/02/23 00:23 יז בשבט התשפג

שאלה

שלום רב. ת.הלידה של בני ז בחשוון והוא עתיד לחגוג בר מצווה בשנה הקרובה. שאלתי היא,יום הולדתו יוצא ביום ראשון. ראיתי שהפרשה שלו היא לך לך. האם יוהל להניח תפילין ולעלות לתורה באותו היום באמצע השבוע, או שהוא חייב להניח תפילין כבר ביום שני ויוכל לעלות חתורה רק בשבת? בשל המרחק ממשפחתי אני מעדיפה לעשות את מצוות בית הכנסת רק באמצע השבוע, לכן שואלת. תודה

תשובה

בס"ד

שלום ברכה

מזל טוב

א. האו חייב להניח תפילין מיום ראשון ז מרחשוון תשפ"ד. יש קהילות שמקדימות להניח תפילין ל' יום קודם בר המצווה.

ב. עליה לתורה מתי שירצה יכול לעלות באמצע השבוע ויכול בשבת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ