אשליות של היצר הרע

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/01/23 16:22 ט בשבט התשפג

שאלה

שלום רב,

איך היצר הרע משלה אותנו?

הרב זמיר כהן אמר שהיצר הרע גורם לבעיה קטנה להיראות לבעיה גדולה? איך הוא עושה את זה?

אמרתה לי שליצר הרע אין חשיבה עצמאית ודרכי פעולה כמו יצור שחי בתוכנו.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

השכל והחכמה של 'היצר הרע' - זה השכל והחכמה שלנו. אנחנו רוצים לחטוא, אנחנו מרמים את עצמנו - נותנים לעצמנו תירוצים והצדקות.

דוגמה לדברים של הרב זמיר כהן: לקום לתפילה - להתעורר בשעה שש או שבע ולהגיע לבית הכנסת לתפילה במניין.

ברור שאם אתה צריך להשכים להגיע לטיסה - אתה תגיע. ההשכמה המקודמת היא בעיה קטנה מאוד. אם תקבל עבודה שתהיה חשובה לך - תקום גם בחמש בבוקר להגיע יום יום לעבודה.

אבל כאשר מדובר בהשכמה לתפילה: הבעיה הקטנה נהיית גדולה: "אני לא מסוגל"; "אני אח"כ עייף כל היום ולא מצליח לתפקד"; "לא בריא לישון פחות משמונה שעות בלילה"...