איך אפשר להבדיל בין ניסיון שהשם שלח אלייך לבין עין ערה או איחול מבן אדם?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/02/23 18:09 יא בשבט התשפג

שאלה

שלום הרב, רציתי לדעת איך אפשר להבדיל או איך לדעת שמה שבן אדם עובר מרגיש תקופה, קושי או מרגיש תקוע

זה ניסיון שהשם שלח אלייך או דווקא עין ערה או איחול מבן אדם שדיבר?

תודה רבה

ורציתי לדעת איך אפשר להישמר מדיבורים של אנשים?

אני מתחזקת בדיבור שלי ומשתדלת להוציא דברים טובים תמיד

פשוט רציתי לדעת איך אפשר להישמר גם מאחרים בקשר נושא הדיבור?

ורציתי לדעת אם יש פרי או כול סוג מאכל שנחשב בתורה כ""פלא"" לבריאות האדם?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

זו אכן שאלה מציקה מאוד מאוד.

אחד מהמלמדים בבית המדרש שלנו, בישיבת אורות שאול, כתב מאמר נפלא על כך.

מציע לקרוא אותו כאן:

https://asif.co.il/wpfb-file/1-12-pdf-39/

אין מדובר בעין הרע, אלא בכלל: האם זהו ניסיון שנועד לצלוח אותו, או סימן מהקב"ה שאנחנו לא הולכים בדרך נכונה.

ובוודאי, החלק השני של השאלה שלך קשור לזה.

שכן אם אנחנו נמנעים מלשמוע דברים רעים על אנשים אחרים – אנו בוודאי עושים דבר טוב.

זה ממש נפלא שאת משתדלת לדבר טוב.

ואם את נתקלה באחרים שמדברים בצורה לא נכונה – כדאי מאוד לנסות להסיט את השיחה למקום טוב יותר.

יישר כוח.