מצווה במחשבה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/01/23 20:12 כט בטבת התשפג

שאלה

שלום רב,

בהמשך לשאלתי,

״

שלום רב,

האם הכוונה במצווה לפי מסילת הישרים זה כל דבר טוב במעשה דיבור ומחשבה?

האם מחשבה טובה והתחברות על היצר הרע בכך שאני מנהל ושולט במחשבות שלי זה מצווה שאני אקבל עליה שכר?

״

מהי אם כך מצוה? האם יש דבר כזה מצווה במחשבה?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יש מצוות במחשבה. בספר חובות הלבבות הוא מרבה לברר זאת. הדוגמה הכי בולטת היא "לא תחמוד".

עוד מצוות: לאהוב את ד', להאמין בו, לירא אותו, לדבוק בד' וכד' - כל אלו מצוות במחשבה.

יש גם עבירות במחשבה - כלומר מחשבות משובשות שהן חטא - לחשוב על הקב"ה במושגים אנושיים:

שיש לו דמות (פה, אף, עיניים, אזנים וכד'),

שיש לו רגשות (אוהב או שונא),

שיש אצלו שינויים (לעיתים כועס ולעיתים מתפייס וכד')

כל אלו עבירות במחשבה.