נידה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 22/01/23 18:27 כט בטבת התשפג

שאלה

שלום רב ,לפי הבנתי הבנתי שבעבר אישה היתה שומרת 7 ימים וביום השמיני טובלת. במידה ואין זיבה קטנה או גדולה

לי יש מחזור 4 או 5 ימים האם יכולה לעשות בדיקה ואז ללכת לטבול ביום השמיני

תודה רבה

תשובה

שלום

מה שאת מתארת זה דין התורה, וכך, כפי שמתאר הרמב"ם (בהלכות איסורי ביאה, פרק י"א), נהגו בפועל בזמן שהיה בית הדין הגדול בירושלים. אבל כבר מאז הגמרא, מכמה סיבות, ההלכה בפועל שנוהגת בעם ישראל ומוסכמת על כל פוסקי ההלכה וגדולי הדורות, שלאחר שהמחזור פוסק צריכה לספור שבעה ימים נקיים, ורק אז יכולה לטבול.

וכך יש לנהוג למעשה.

אם יש בעיה מיוחדת, יש לשאול עליה ספציפית.

כל טוב