יוצא עם מישהי גויה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 22/01/23 08:06 כט בטבת התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני יוצא עם בחורה שהיא חצי ארמנית חצי מרוקאית, אבא שלה ארמני נוצרי, ואמא שלה יהודיה , עכשיו היא אמרה לי שאבא של אמא שלה הוא גם נוצרי,סבתא שלה היא יהודיה. ,שהיא הייתה בצבא היא עברה קורס נתיב,האם זה תקין. שאני יוצא איתה?

תשובה

שלום

אם אמא של אמא שלה יהודיה אז גם היא יהודיה לכל דבר ועניין.

לפי זה לא כל כך מובן למה היא הייתה צריכה לעבור גיור בצבא (אלא אם כן הכוונה שהיא עשתה את הקורס בלי הגיור).

בכל אופן, גם אם היא לא הייתה יהודיה והיא עברה גיור מוכר (כמו של הרבנות הצבאית) אז היא יהודיה כעת.

כל טוב