שבת וחזן

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/01/23 17:11 כט בטבת התשפג

שאלה

שבוע טוב הרב גלעד שטראוס

יש לי שתי שאלות:

1. האם מותר בשבת להכניס כביסה מלוכלכת שאינה מריחה טוב למכונת כביסה מנותקת מחשמל, כדי שהיא לא תפריע לדיירי הבית?

2. לפעמים קורה שמתפלל שיש לו יארצייט או שהוא בחודש בא ברגע האחרון ודורש מאבל בשנה לפנות לו את העמוד - גם אם זה חיכה המון זמן בתור כדי להבטיח את מקומו כחזן. אם יש עוד מניינים בבית הכנסת או בקרבת מקום, האם מותר לאבל בשנה לסרב לפנות את מקומו ולהפנות את בעל "הקדימות" למניינים האחרים בסביבה?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

1. מותר בשבת להכניס כביסה למכונת כביסה שמנותקת מהחשמל כאשר אין זו הכנה לחול (הכביסה לא מסודרת במכונה לפי סוגים, ומוכנה להפעלה במוצ"ש).

2. מי שקודם - קודם. אם חשוב לאבל שנה להתפלל לפני התיבה, ימצא לעצמו פתרון במניינים האחרים בסביבה.