פרשת הרב טאו

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/01/23 13:43 כו בטבת התשפג

שאלה

שלום,

לפני כחודשיים התפרסם בשמך "פרשת הרב טאו חייבת להתברר".

הרבה מאלה שחשדו ברב טאו / טענו שזה ספק - חזרו בהם אתמול לאחר שהתבררה רמת האמינות של המתלוננת.

לדוגמה, הרב סתיו פרסם אתמול פוסט שהוא שגה בעניין.

רציתי לשמוע מה דעתך על העניין היום.

נ.ב. אני לא מכיר אישית לא אותך ולא את הרב טאו, אני בכלל מהמגזר החרדי.

הסיבה שזה מעניין אותי, זה כי מקריאה באינטרנט של שיעוריך ותשובותיך, אני ממש מעריץ בהרבה נושאים את דעותיך.

אבל בנושא של רינונים בנושאים מיניים על בעלי סמכות, לדעתי אינך צודק. אמנם מי שבכוחו לברר (משטרה /ארגון שתפקידו או ביכולתו לברר) צריך תמיד לחשוש, אבל "הציבור" צריך לתת את חזקת החפות, כל עוד לא הוכח.

אם אכן לדעתך היום ירד החשש לגבי הרב טאו לגמרי. האם ניתן ללמוד מכך לקח למקרים אחרים בעתיד, לתת משקל גדול יותר לחזקת החפות?

תודה מראש.

ובאופן כללי, תודה על כל תשובותיך באתר כיפה, אני ממש נהנה לקרא אותם.

תשובה

שלום וברכהֿ

תודה על דבריך.

כך כתבתי בדף שלי היום:

https://www.facebook.com/100044140554127/posts/pfbid0n5eHiu2QpM5R87WMExPAobDvunsWs8CkPWQPF2Q1Wdp8Js956eFrsZQbjVhKsKkl/

אשמח אם תקרא ותבאר על מה אתה חולק.

כל טוב