פירוש חלומות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/01/23 14:45 כט בטבת התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב, חלמתי אמש שאנחנו יושבים בבית סבתי רוב המשפחה ומביטים בתמונות של רבנים שהיו תלויים אצלה בחדרה (הם היו בסלון), חלק מהתמונות נמצאים גם בני משפחה שאינם.

אני זוכרת שהבטנו בתמונה של רבי יעקב אבוחצירא ולאחר כמה דקות או שניות הוא יצא והתחיל להתהלך ברחבי הבית והיינו בהלם - לא אמר מילה. גם אמו של דוד שלי קמה לתחייה לאחר שהבטנו בתמונה שלה - אבל אני ממש זוכרת את הרב מתהלך ברחבי הבית - בבית נכון להיום אף אחד לא מתגורר.

אשמח לדעת מה פירוש החלום אני חושבת שזו פעם שנייה בחיי שרב מגיע אליי בחלום וביום יום אני לא חושבת/מתעסקת בזה

תודה! (אני בהריון אם יש קשר)

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שתהיה לך לידה קלה ונעימה.

הפרשנית הטובה ביותר של החלום היא....את.

שהלוא חז"ל קבעו ש"כל החלומות הולכים אחר הפה".

כלומר: לפי הפירוש שמוצע לחלום כך משמעותו של החלום.

לכן, שאלי את עצמך מה הרגשת בחלום הזה, ומה הוא חולל בה, ואילו תחושות היו בך.

ואת התחושות האלה תיקחי ותבני איתן משהו טוב.

כגון: אם התחושות היו של שמחה במפגש עם הדורות הקודמים, ואת זוכרת שממש זכרת (אדגיש שוב: זו דוגמה בלבד) - אזי תקחי את החלום המיוחד הזה, ותעסקי בהתחברות לזכרונות שלך מן העבר ומהדברים הטובים של הדמויות שאיתן באמת במגע עם העבר, ותעמיקי את הקשר הזה עד שהוא ישפיע עלייך מבחינה מעשית.

ובדרך זו, כאמור, את תהיי פותרת החלומות הטובה ביותר.

כל טוב ושמחה