האם יש איסור להכניס תמונה של סוס לבית?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/01/23 21:17 כג בטבת התשפג

שאלה

שלום רב,

יש לנו בבית תמונה של פני סוס

נאמר לי כי תמונות עם סוסים מביאות מחלות

אשמח לדעת האם הדבר נכון

תודה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מצד מקורות היהדות אין איסור להחזיק תמונה של סוס בבית.

להלן תשובה מפורטת על פיסול - כל מה שמותר לפסל וודאי מותר גם לצייר.

א. יש להיזהר מלפסל צורת שמש וירח וכוכבים, כי יש בזה איסור גמור (שלחן ערוך יורה דעה סימן קמא סעיף ד).

ב. אסור לפסל צורת אדם כשהיא שלמה בכל איבריה, אבל מותר לפסל צורת ראש לבד, או גוף בלא ראש. וכן אם מחסירים אבר אחד, אזי הדבר מותר (שלחן ערוך ורמ"א שם סעיף ז, שו"ת יביע אומר חלק ג' חלק יורה דעה סימן ח וחלק י' חלק יורה דעה עמוד שעב ד"ה והנה).

ג. מותר לפסל כל סוגי צורות הבהמות, חיות, עופות, דגים, צורות אילנות ודשאים (שלחן ערוך שם סעיף ו, וש"ך סק"ל).

כל מה שמותר לפסל - מותר לך גם להביא הביתה לכתחילה.

תשובה של הרב הלל מאירס (מאתר הדברות)

https://www.hidabroot.org/question/171621