תרומה למשפחה שנשרף לה הרכב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/01/23 00:27 כו בטבת התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

בתקופה האחרונה רבו איסופי הכספים עבור כל מיני מאורעות שקרו לאנשים. כעת אוספים אצלנו ביישוב כסף עבור משפחה שקנתה רכב לפני חודש והוא נשרף וכנראה שהם לא עשו ביטוח מקיף ועכשיו מבקשים מהציבור שיעזור להם.

מהן ההגדרות של צדקה ועזרה והאם יש חיוב לעזור גם במקרה כזה? סך הכסף הרי מוגבל ועזרה להם תבוא ע"ח עזרה למישהו אחר.

האם נכון לפנות לציבור שיעזור במקרים כאלו, היכן עובר הגבול?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אינני מכיר את הנשוא, אבל אם הרכב הוא כלי עבודה, יתכן שהם יכולים גם להפסיד את מקום העבודה, ואדרבא עיקר מצוות צדקה איננה אחר שנפל העני וקשה להקימו אלא להיפך העיקר שלא יבוא לידי נפילה. לכן אם הנושא נבדק ביישוב ויש בישוב ועדת צדקה פעילה שיודעת את הצרכים של האנשים, כדי לסמוך עליה ולעשות את אשר היא בררה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ