טבילה כשרה בבאר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/01/23 23:56 כא בטבת התשפג

שאלה

אם מהבאר המים נשאבים על ידי משאבה חשמלית ישירות למיכל אטום בגובה 2 מטר מעל האדמה, ממנו הם ממשיכים על ידי צינור מטר מתחת לאדמה ומשם למקווה.

הכול נעשה ללא מגע יד אדם.

האם זה נחשב מקווה כשר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אלו מים שאובים (במשאבה) ואח"כ במיכל. ומשם הם נמשכים בצנור למקווה, אין כאן אלא מים שאובים שנמשכו בצנור. בימינו לא עושים מקוואות בלא השקה או לפחות זריעה. ובייחוד כאן שהמשכה בצנור איננה על עפר קשה מאד להכשיר זאת.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ