משיח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/01/23 00:50 יח בטבת התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

מאוד קשה לי בתפילה, אני רוצה בכל לעבי שיבוא המשיח ונזכה לגאולה, מאידך, אני ההנתי שכשהוא יבוא זו תהיה בדרך קשה ואיומה.. איך אפשר לבקש זאת בלב שמח כאשר יודעים שזה יהיה בדרך של מחחמה ואבדות.. (זה כמו להתפלל שיגיע עונש..)

אשמח לתשובה.. תודה

תשובה

בס"ד

מכיוון שאנו יודעים שבימות המשיח לא יהיו מלחמות, אלא אדרבא יהיו כולם לעבודת ד', על כן אנו מתפללים לימות המשיח, והדרך לכך יכולה להיות בהרבה צורות ואופנים, יכולה להיות בשובה ונחת.ויכולה להיות חלילנ ביסורים. על כן ראוי להתפלל שהקב"ה יגלה משיח צדקנ במהרה ועל הקשיים נתמודד בדרכים אפשרויות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ .