רמקול בכניסת שבת

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 09/01/23 19:59 טז בטבת התשפג

שאלה

שאלה לכבוד הרב

מדוע בכל שישי לפני כניסת שבת נשמעת מוזיקה בכל השכונה עיי רמקול של חבד כנראה הממוקם היכן שהוא ?

א. זה מנהג מוסלמי להכריז על תפילה או חג

למה גררנו זאת ליהדות ?

ב. מדוע צריכים ״לסבול״ כל השכונה שהיא חילונית ? הנני חילוני שיוצא עם בת זוג דתיה ומכבד ושומר עימה שבתות

תשובה

שלום וברכה,

א. המקור למנהג זה אינו נלמד משום דת אחרת, אלא מנהג שהיה נהוג בעם ישראל כבר מתקופת

בית המקדש, שהיו תוקעים 6 תקיעות ביום שישי כדי להבדיל את העם ממלאכה.

ב. על המקרה שלכם אני לא יכול להגיב ישירות, כי אני לא מכיר ויודע כמה המוזיקה חזקה? והאם

אנשים סובלים מכך? וכו'.

בכל מקרה מבחינה עקרונית, בוודאי שלכתחילה לא ראוי לגרום צער לאדם אחר, גם כאשר אני

עושה דבר חשוב כמצווה.

ברכה והצלחה