הנקה בחלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/01/23 12:49 טו בטבת התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

לאחרונה אני חולמת כל מיני חלומות שמתוכם אני מבינה שזה קשור לתת המודע

אבל חלמתי חלום שאין לו קשר אליי ורציתי לדעת אם יש איזה פירוש

בחלום יש לי תינוק ואני מנסה להניק אותו, אבל לא מצליחה כי אין לי בגוף חלב להנקה למרות שזה התינוק שלי ואני מרגישה רע ממש שאני מנסה שוב ושוב ומתחילה להיות מתוסכלת שאיני מצליחה לתת לו מה שאמא צריכה.

אשמח לתשובה תודה :)

תשובה

שלום

כפי שכתבתי כמה פעמים, באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

אני אינני יודע לפרש חלומות ומשמעותם ומה הם מבטאים מהתת מודע (ובהחלט יכול להיות שהחלום שאת מתארת מבטא או כמיהה מסוימת או חשש מסוים מההנקה העתידית כשיגיע הזמן או משהו שנובע מהעבר הרחוק. אינני יודע).

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים,

אין לך מה לדאוג.

כל טוב