ביטול קללות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/01/23 10:20 טז בטבת התשפג

שאלה

שלום לך כבוד הרב , לפני שנה בערך הלכתי מספר פעמים לבית קברות כדי לקלל מישהו שפגע בי , כתבתי בקשה לאלוהים שיעשה רע לאותו אדם ושמתי את הדף הזה בתוך בחוך הקברות , ובחצי בשנה האחרונה אני מרגישה שכל הצרות פוקדות אותי , והשאלה אם זה קשור לקללה שקיללתי ? ואיך ניתן להתיר קללה ? קראתי שיש נוסח אבל אני מתביישת להגיד את הנוסח בפני שלושה או עשרה אנשים ,, האם אפשר לקרוא את הנוסח לא בנוכחות אנשים והקללה תבוטל ?

תשובה

שלום וברכה

אנחנו לא יודעים האם וכיצד פועלות הקללות, והתרת הקללות.

מה כדאי לעשות ?

שני דברים:

ֿהאחד - לנסות. לומר את נוסח ההיתר בעצמך ולראות האם זה מסיר את העננה מעל לראשך.

והשני, והוא העיקרי - לא לתלות את הצרות בקללות, כי אם לנסות לעשות טוב יותר בעולם ולהביא לו ברכה יותר גדולה, ועל ידי כך לנסות להיטיב את המצב שלנו.

ובעזרת ה׳ ייפתחו לך שערים חדשים.

כל טוב וברכה